Over Sound Originals

Welkom op de website van Sound Originals

Sound Originals is een klein bedrijf, gevestigd in Eersel, Noord-Brabant.
Mijn naam is Kevin, oprichter van Sound Originals. Ik ben een liefhebber van producen, muziek en alles wat met geluid te maken heeft.

Over Sound Originals

Goede akoestiek gaat veel dieper dan hier en daar wat paneeltjes ophangen en klaar. Goede akoestiek vergt kennis. Goede akoestiek betekent dat je van te voren gaat berekenen en bepalen wat je gaat doen. Akoestiek is het gedrag van geluid dusdanig kennen, dat je in staat bent de klank in een ruimte te sturen naar de klank die iemand wenst.

“De wetenschap achter akoestiek vind ik interessant. Akoestiek gaat op sommige vlakken tot een level van hogere wis en natuurkunde. Dit is voor veel mensen het punt waar ze afhaken, omdat ze simpelweg het gedrag van geluid niet begrijpen. Voor mij daarentegen… Dit is voor mij pas het punt dat mijn werk begint.”

Een aantal jaren geleden heb ik voor mijzelf een complete muziekstudio gebouwd. Van deze ruimte heb ik een aantal jaren gebruikt gemaakt, totdat ik dacht…
“Weet je, ik heb veel bij geleerd, ik ga gewoon een nieuwe studio bouwen, want ik vind dit mooi”. Al het oude deed ik weg om ruimte te maken voor het nieuwe. Hier kwam zo veel reactie op, dat ik dacht… “Ik wil hier meer mee doen”.

Mijn grootste struikelpunt was altijd… Wat ik graag wil hebben, is er niet. Daarom maakte ik alles zelf. Dit is opgevallen, en zo is m’n bedrijf uiteindelijk gaan groeien

Zo begon ik in 2020 een met het bouwen van unieke diffusers. Inmiddels is het productassortiment aardig uitgebreid en begeleid ik daarbij ook mensen naar hun ultieme ruimte. Maatwerk oplossingen behoren naast de standaard producten ook tot de mogelijkheden.

“De combinatie van standaard producten, samen met custom onderdelen geeft telkens een unieke ruimte, met elk zijn eigen vibe en dat is vet om te doen”

Missie

“Akoestische panelen bouwen die de wereld nog niet gezien heeft”

Akoestiek, design, creativiteit & vakmanschap vormt de basis van het werk wat we voor onze klanten mogen maken. Sound Originals beschikt over een werkplaats met alles er op en er aan, om volledig in eigen beheer, hele ruimtes te bouwen. Omdat er in de organisatie geen tussenleveranciers zitten, zijn we zelf degenen die grip en controle hebben over de productiekwaliteit. Dat is niet nieuw in deze branche, wel redelijk uniek.

Waar veel bedrijven samenwerken met inkopers / dealers of importeurs, sta je bij ons direct bij zowel de bouwer als leverancier.

Juist door het ontbreken van de afhankelijkheid van dealers, en zelf samenwerken met onze klanten, zijn we in staat hoge kwaliteit te leveren tegen een gunstige prijs. Je hebt als bedrijf een mate van flexibiliteit in huis. We kunnen werk bouwen wat high end performance heeft, maar wat nog niet bijna de prijs heeft van vergelijkbare producten in onze branche.

We staan dicht bij jou en kunnen op aanvraag precies bouwen wat jij nodig hebt. Omdat we een klein bedrijf zijn, zijn we flexibel en kunnen (in veel gevallen) vlug schakelen. Ook kunnen we makkelijker een persoonlijke band met klanten onderhouden.

Onze visie

Uniek zijn. Unieke producten maken. Net dat beetje meer doen.
Bij het opstarten van het bedrijf dacht ik…
Wat maakt dit bedrijf nou uniek?
Waarom willen mensen met ons samenwerken?
Al deze vragen kwamen samen in het volgende antwoord:

De meest unieke akoestische panelen bouwen die er zijn

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0