Studio ‘Insurge’ in Schijndel

Stel je eens voor…

Een splinternieuwe studio. Met topakoestiek, waar je in staat bent het productie niveau zo hoog op te schalen, dat de mixdown niet meer uitbesteed wordt aan mixing engineers.

Dit is een impressie van de nieuwe Insurge studio. Hij gaat het doen. Binnen 2 jaar haalt hij de investering in een nieuwe ruimte er uit. Wat een prestatie.

Voorheen schakelde Maik iemand in om zijn tracks release ready te laten maken, zodat deze voldeed aan de industriestandaard. Dit kostte hem  +/- 150,- per track.

Nu hij zelf over een ruimte beschikt welke in staat is strakke mixdowns te maken, heeft hij thuis een money machine welke hem maandelijks niet alleen geld bespaart, maar letterlijk geld oplevert. In plaats van dat hij naar de mixing engineer moet, komen er mensen bij hem om een track te laten mixen.

We zijn trots een bijdrage geleverd te hebben aan zijn ruimte. In de toekomst bespaart hij letterlijk honderden euro’s per maand door de overstap gemaakt te hebben naar een ruimte die precies doet wat een mixing studio moet doen: Loepzuiver geluid weergeven.

Maik:
“Bij m’n label vroegen ze… Wat is er veranderd? Heb je een nieuwe studio ofzo? Je mix is veel beter dan voorheen haha. Nu ik de studio een paar weken in gebruik heb, ben ik sinds deze week pas echt gewend aan het nieuwe geluid. Ik moest er aan wennen dat alles zo strak klinkt. Vooral met kicks maken. Ik hoor nu frequenties die ik normaal niet eens kon horen. Voor de rest zo tering blij met die studio nou ik eraan gewend ben, echt niet normaal. Beste keuze ooit. Enorm bedankt voor deze upgrade”

 

Check hier de voor/na foto’s van zijn ruimte.

We hebben grote verbeteringen doorgevoerd op verschillende punten. Voorheen zat er, ondanks het foam, door heel de ruimte nog een vervelende galm in de midrange. Ook was het plafond de oorzaak van een hoge flutter echo. De bass response was nog niet optimaal, wat kwam doordat de speakers & de luisterpositie niet goed uitgedacht waren.

We maakten een design voor hem, gaven wat advies, en de rest is geschiedenis. Geluid klinkt nu strak, fris en gefocust. Wederom een unieke ruimte en Maik is blij met zijn ruimte.

Dit project in beeld

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0