Studio ‘Radianze’ in Zwaag

Ook in het Noorden van het land zetten we voet aan de grond. Recent bouwden we de studio van deze hardstyle talenten, getekend bij Rough Recruits.

Van een telefoontje, naar een opzetje met 3D design, naar compleet verzorgde ruimte. Akoestisch design, productie & montage geheel verzorgd. We hebben volledig verstaan wat de wensen van de klant waren, na het 1e design van de ruimte was er al een akkoord

“Wauw, wat is dit ziek zeg, dit ziet er echt super uit. Vet idee, maken!”

 

Zo gezegd, zo gedaan. Binnen 2,5 week hing alles op z’n plek.

Deze ruimte ziet er fantastisch uit. Maar nog belangrijker, hij klinkt waanzinnig. Met custom basstraps is het low end strak getrokken. Het doel was een gedempt geluid te creëren , zonder het high-end kapot te maken. Precies zoals het hoort. Strakke lows, fris high end. Wederom gelukt, en een meer dan tevreden klant.

Het doel voor Elroy was een multifunctionele ruimte te maken welke dient als studio, en waar hij ook rustig kan werken met het bedrijf dat hij runt. Omdat de ruimte in de categorie ‘kleine studio’ viel, hadden we al verwacht dat het low end onder controle krijgen wel een leuke uitdaging kon worden.

Om dit voldoende te dempen was er best wat materiaal nodig. Om toch te zorgen dat de ruimte niet klein en onnatuurlijk zou gaan klinken, hebben we een werkwijze gekozen waarbij we met bass traps het low end aanpakken, met minimale absorptie de galm controleren, en met diffusie de mids & highs behandelen door een gevoel van ruimte te creëren.

Indien het formaat van de ruimte het toelaat, is de combinatie van bass trapping voor lows & diffusie voor mids & highs een gouden combinatie. Ook hier. Hinderlijke reflecties verdwenen als sneeuw voor de zon, low end onder controle, een omgeving die gedempt genoeg is om in te producen, maar open genoeg om heel de dag comfortabel in te kunnen werken.

(Check ook op Instagram eens wat filmpjes over het design & het productieproces, @sound.originals.media)

Een week na oplevering op Facebook voorbij zien komen dat de klant zo blij is met zijn nieuwe ruimte en ook zijn oma uitnodigt om eens te komen kijken. Dat zijn de mooie dingen. Prachtig

Dit project in beeld

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0