Wat is het verschil tussen onze diffusers?

Sound Originals heeft maar liefst 8 verschillende modellen in de diffuser range zitten. Omdat we vaak vragen krijgen welke voor iemand het best geschikt is, schrijven we hier alle ins & outs op welke er op de productpagina niet bij passen.

Skyline 50

Een model voor wie wel diffusie wil, maar niet te veel aan wil spenderen. Een model welke geschikt is voor de kleine ruimtes. Deze diffuser beslaat het belangrijkste gedeelte van het frequentiespectrum waarin diffusie gewenst is.

Skyline 60

Dit model is geschikt voor grote ruimtes. Dat komt vanwege de lage frequentiewaarde van 375Hz. In de praktijk moet er een minimale zitafstand zijn tussen de luisterpositie en de ophangplek van de diffuser. Deze regel is 3x de golflengte van de laagste frequentiewaarde van de diffuser. Deze regel wordt gehanteerd omdat je nooit in het directe verspreidingsveld van de diffuser mag zitten. Dit heeft namelijk een verkleurd geluidsbeeld tot gevolg. Je mag een diffuser nooit horen. Hoor je ‘m wel, dan hangt het paneel niet goed. Of, jij zit niet op de goede plek.

De voortplantingssnelheid van geluid is 343m/s.

De golflengte van 375Hz is 343/375Hz = 0,91m

0,91×3 is 2,75m.

In veel ruimtes kun je niet zo ver weg zitten van de wand. Omdat deze simpelweg niet het formaat hebben om dit te kunnen. Daarom is dit model uitermate geschikt voor de grote(re) ruimtes waarin je wel zo ver weg kunt zitten van de wand.

Skyline 60 Chamfer

De perfecte diffuser voor degenen die een ruimte willen waarin het uiterlijk erg belangrijk is. Bovendien is de lage frequentiewaarde van dit model 600Hz. Deze diffuser uit de Sound Originals range heeft hierdoor de kleinste zit afstand, en is hiermee ook erg geschikt voor kleine ruimtes.

2D QRD N19 / N19 Inversed

Deze diffuser wordt geadviseerd aan mensen die wel ‘die ene diffuser met dat vette patroon’ willen, maar het er niet voor over hebben een N23 te pakken. Qua formaat is deze diffuser net enkele cm’s kleiner.

Het verschil tussen een ‘normaal’ model en een ‘Inversed’ model is: de verspreidingscurve waarin geluid verspreid wordt. De Inversed heeft een concave vorm, de andere is convex. (hol, bol)

Welk model je kiest, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, indien er slechts 1 wand behandeld wordt.

Moet je de voor en achterwand samen behandelen, moet je op de ene wand een Inversed model pakken, op de andere wand de andere.

2D QRD N23 / N23 Inversed

De N23 is samen met de skyline 50 het best verkochte model uit onze productrange. Dit product is in staat om heel het gedeelte van het frequentiespectrum waarin diffusie gewenst is te behandelen. Ook is het zo dat deze qua oppervlak 2x zo groot is dan een Skyline 50. Zijn gigantische formaat maakt ‘m een bestseller.

Het grootste verschil tussen de N19 en de N23 is het frequentiebereik en het aantal richtingen waarin geluid verspreidt wordt. Ook is de werkende bandbreedte van de N23 is zo’n 800Hz groter. Hierdoor heeft deze diffuser niet alleen de grootste hoge frequentiewaarde van onze productrange, maar is het een uniek product wat bijna geen enkele studiobouwer maakt/levert.

Bekijk hier al onze diffusers
https://soundoriginals.nl/product-categorie/diffusers/

Gerelateerde berichten

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0