Wat verandert er na diffusie ophangen?

Leuk, die houten blokken.. Maar wat doen ze? Wat zeggen mensen die ze al in gebruik hebben?
Wat is het grote verschil tussen absorptie en diffusie?

Absorbers werken als een spons. Diffusers werken als een verstuiver.

Absorbers zorgen ervoor dat een geluidsgolf niet terugkaatst naar je gehoor. Een nadeel van absorbers is dat ze een ruimte ongebalanceerd laten klinken, wanneer je te veel ophangt. Hoe komt dat?

Hoge frequenties zijn zwak en bezitten weinig energie.
Lage frequenties zijn sterk en bezitten heel veel energie.

Om hoge frequenties te absorberen heb je dus een mindere hoeveelheid en minder dikke absorbers nodig dan wanneer je bass wilt controleren.

Veel ruimtes hebben problemen in het laag. Hierdoor wordt er veel absorptie geplaatst. In bijna alle gevallen worden hiermee ook te veel hoge frequenties uit een ruimte gehaald.

Voor een goede weergave van je geluid, en om te zorgen dat je sounds niet alleen IN je studio, maar vooral ook DAARBUITEN goed klinken, moet de ruimte waarin de muziek gemaakt wordt zo neutraal mogelijk zijn. Hier werken diffusers goed voor. Diffusers zorgen voor de afbreuk van hinderlijke
geluidsreflecties, maar met behoud van akoestische energie. In plaats van een geluidsgolf weg te nemen, wordt deze versplinterd en in meerdere richtingen terug gegeven aan je ruimte.

Hierdoor klinkt je ruimte ‘open’. De ruimte klinkt groter dan deze in werkelijkheid is. Er zit meer ‘kleur, ‘karakter’ en ‘leven’ in je sound. Na een ruimte behandeld te hebben met diffusie, geven veel mensen aan dat:

 • De muzikale ervaring die ze ervaren enorm verbeterd is.
 • Er meer diepte en detail in het geluid zit
 • De sweetspot van de ruimte vergroot is en dat er minder fase verschuivingen zijn
 • De ruimte groter klinkt

  Diffusie is de chocoladesaus bovenop een taart, en is een muzikaal accent op een ruimte die al bijna goed is. Zorg eerst met absorbers en basstraps dat de basis goed is!
  Diffusie geeft geluid daarna een betere plaatsing, mooiere warmere klanken. Indien goed toegepast, kunnen diffusiepanelen een kleine ruimte wel 2 tot 3 keer zo groot laten klinken! Buiten al deze bewezen functies maken diffusers een ruimte esthetisch helemaal af. Je
  ruimte ziet er vet uit en je tovert hiermee jouw ruimte om tot een ware inspiratiebron

  Bekijk hier al onze diffusers
  https://soundoriginals.nl/product-categorie/diffusers/

Lees de review pagina ook eens, om erachter te komen wat al die mensen voor jou al hebben mogen ervaren

Gerelateerde berichten

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0